Reiki-Touch+

Chakra meditatie; Voel je één!

Voel je één met het geheel met deze chakrameditatie.

In het Westen zijn we het meest bekend met het systeem van zeven chakra’s, vanuit de Indiase yogafilosofie. Maar er zijn ook leringen die uitgaan van meer energiecentra. Een achtste chakra – ook wel het Universele hart genoemd* – is het gebied waar je één bent met het goddelijke**.

Als je het achtste chakra wilt ervaren, gaat het erom je mind te overstijgen. Met deze meditatie voel je je één met het geheel:

Chakrameditatie

Ga rechtop zitten op een rustige plek en adem een paar keer door je neus diep en bewust in en uit. Als je tot rust bent gekomen, visualiseer dan een witgouden zon die boven je hoofd straalt. Van daaruit stroomt een witgouden licht via je kruin je lichaam binnen.
Voel bij het uitademen hoe deze lichtbundel langs je wervelkolom afdaalt en wegstroomt in de aarde. Alle onevenwichtige of zware energieën stromen daarbij via je wortelchakra weg; je kunt ze in dankbaarheid afstaan aan de aarde.

Adem het witgouden licht nu in tot in de basis van je wervelkolom. Stel je voor en voel hoe het witgouden licht in je wortelchakra wordt getransformeerd tot een warm robijnrood licht. Voel hoe je fysieke lichaam kracht opdoet. Voel bij het uitademen hoe je dit robijnrode licht uitzendt en de energie van moed belichaamt.
Stel je nu voor hoe het witgouden licht in je heiligbeenchakra verandert in een vibrerend oranjekleurig licht, en voel tussen je in- en uitademing hoe je vitaliteit en energie opdoet. Zend tijdens het uitademen dit oranje licht van vreugdevolle energie uit.

Stel je voor hoe het witgouden licht in je zonnevlechtchakra een stralende goudgele kleur aanneemt. Voel hoe je wordt vervuld van creativiteit en de expressie van je hoogste doel. Zend bij het uitademen dit gouden licht uit.

Zie in je hartchakra hoe het witgouden licht een weelderige groene kleur aanneemt, en bespeur de schoonheid van het meedogende en liefdevolle wezen dat je in werkelijkheid bent. Straal deze liefde uit in het volle bewustzijn dat je op elk moment in gedachte, woord en daad kunt kiezen voor liefde.
Zie hoe het witgouden licht in je keelchakra de stralend-blauwe kleur van de zomerse hemel aanneemt en laat de waarachtige expressie van je unieke creativiteit door je heen stromen, terwijl je bij elke uitademing liefdevolle oprechtheid uitzendt.
Stel je voor hoe het witgouden licht in je voorhoofdchakra een donkerblauwe kleur aanneemt, en bespeur je diepe innerlijke wijsheid en het besef dat alle levensvormen één zijn. Voel hoe je dit spirituele bewustzijn uitzendt terwijl je uitademt.

Stel je vervolgens voor hoe het witgouden licht vanaf de basis van je wervelkolom via elk volgend chakra rustig omhoog stroomt naar je kruinchakra. Voel hoe het in je kruinchakra een paarse gloed aanneemt en vervul jezelf volledig van dit schitterende licht.

More to explorer

Jouw woorden

Jouw woorden dreunen hard en ver door! Woorden zijn ongelofelijk krachtig. Zij weerspiegelen meer dan

Aquarius tijdperk

Aquariustijdperk tussen 2009 en 2024 Blik januari 2024 In 2009 schreef ik een stuk proza

Astraal Wandelen

Wanneer reis je astraal? Je maakt zonder dat je het weet heel vaak astraal reizen.

Mineralen en Edelstenen

Edelstenen en mineralen Duizenden jaren lang waren de helende stenen het domein van de medicijnman