Reiki-Touch+

Ons universum

Ons Universum, wat is dat? 

Het universum, ook wel het heelal genoemd, bestaat alle materie en energie die in en om ons heen is. Het is die eindeloze zwarte ruimte die je in het donker goed kan zien als je naar buiten gaat en naar boven kijkt. Het universum heeft nog een heleboel geheimen voor de mensen. We weten er eigenlijk maar weinig van. Dit komt omdat het universum zo enorm groot is dat de mens maar een heel klein gedeelte kan zien.

Er zijn veel verschillende verklaringen over hoe het universum ontstaan is. Wetenschappers denken dat het universum 13,7 miljard jaar geleden ontstaan is uit een enorme knal (de oerknal). Voor die tijd zou er helemaal niets zijn geweest. Geen materie, geen energie en geen tijd. Anderen denken dat er een bovennatuurlijke kracht het universum gemaakt heeft.

Het menselijk bewustzijn beperkt ons bij het ervaren van het universum. We kunnen horen, zien, voelen, proeven en ruiken. We zien en voelen het universum wel, maar is dat dan ook alles wat er van het universum te zien en te voelen is? Of is het universum veel meer dan dat wij als mensen kunnen ervaren? Neem als voorbeeld een lieveheersbeestje. Dit beestje heeft een heel ander bewustzijn dan de mens. De leefwereld van een lieveheersbeestje is dan ook veel kleiner. Hij leeft maar een jaar, vliegt rond in een beperkt gebied en houdt zich vooral bezig met het zoeken naar bladluis. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat een lieveheersbeestje weet wat voetbal is, wat een televisie is, laat staan dat hij weet dat er manen en sterren bestaan. Het lieveheersbeestje ervaart het universum dus op een heel andere manier dan een mens. Hij wordt immers beperkt door het zijn van lieveheersbeestje.

Zo werkt het ook voor een mens. Wij worden als ziel beperkt door ons lichaam en ervaren het universum dan ook op een beperkte manier. Wat zouden wij als mens dus allemaal niet weten van het universum?

Wist je dat:

Wist je dat het mogelijk is dat je als ziel op een andere planeet dan de aarde bent geboren?

Wist je dat er zijn ook mensen die onder hypnose vertellen over vorige levens op aarde en andere planeten?

Wist je dat je vooral ’s nachts uit je lichaam kan treden en kunt reizen door daat zelfde universum?

Wist je dat een lucide droom met allerlei mooie kleurrijke beelden en teken voor je bevat?

More to explorer

Jouw woorden

Jouw woorden dreunen hard en ver door! Woorden zijn ongelofelijk krachtig. Zij weerspiegelen meer dan

Aquarius tijdperk

Aquariustijdperk tussen 2009 en 2024 Blik januari 2024 In 2009 schreef ik een stuk proza

Astraal Wandelen

Wanneer reis je astraal? Je maakt zonder dat je het weet heel vaak astraal reizen.

Mineralen en Edelstenen

Edelstenen en mineralen Duizenden jaren lang waren de helende stenen het domein van de medicijnman