Reiki-Touch+

Cursus Reiki 1, 2 en/of 3

De eerste Reiki bekendheid dateert van ca. 500 jaar voor Christus. Sindsdien is het over de gehele wereld een bekend fenomeen voor ieders gezondheid. Ikzelf ben al een aantal jaren Usui Reiki-Master en Kundalini Reiki-Master, ik mag en ik heb dat ook verschillende keren mogen doen, anderen Reiki geleerd en hen ingewijd tot, uiteindelijk Reiki-Master.

Ik ben opgeleid op een oude, originele manier, d.w.z. dat ik er drie jaar en meer over gedaan heb om mijn master-titel te krijgen. Tijdens die leerperiode heb ik vele malen Reiki gegeven omdat het gevoel krijgen in allerlei energieën een voorwaarde is om de energie goed te kunnen plaatsen. En dat is een groeiproces. Tot zover mijn voorgeschiedenis, wil je meer weten dan hoor ik dat graag van je.

Hoe werkt Reiki en wat leer je?

Tijdens de cursus maak je kennis met alle organen, chakra’s en auravelden. En je maakt kennis met Gidsen, Geesten en Dierbaren. In de eerste periode sta ik tussen het universum en jou in, een beetje tussen hemel en aarde. De energie uit het universum wordt via mij, als Reiki-gever, aan jou doorgegeven. Tijdens de cursus behandel ik jou, echter na de tweede les ga je ook mij van Reiki voorzien. Ik zal je dan ook boeken aanraden om de achtergronden van Reiki helder te krijgen. Je mag je erin verdiepen. Ik zal je dan ook vragen om de theorie zelf tot je te nemen en het zou mooi zijn als je al snel gaat oefenen op iedereen die maar in je buurt is.

Als jij Reiki gaat geven, sta jij dus in het midden met naast je, je eigen Gidsen en de Gidsen van je cliënt en boven je het universum. De Rei-Ki of Prana stroomt via jou naar de plekken waar jij je handen hebt neergelegd. Aanraken, uiteraard met toestemming van je cliënt mag, echter het wordt ook vaak vanuit zijn of haar aura gedaan. Dit geldt met name voor die plekken waar aanraking niet gewenst is.

Met Reiki 1 kun je vooral de fysieke problemen verlichten of verwijderen. Denk dan aan rugpijn, hoofdpijn, kneuzingen en dergelijke. Als je doorgaat voor Reiki 2 dan komen daar de emotionele zaken bij. Om dat goed te kunnen doen krijg je dan ook drie symbolen aangereikt tijdens je cursus. Met die drie symbolen wordt de energieoverdracht nog sterker en kun je ook mensen op (grote) afstand helpen.

Nog meer mogelijkheden krijg je als Master of ook wel Reiki 3 genoemd. Naast het mastersymbool heb je niet alleen de techniek in huis maar doorzie je ook veel meer dingen en voel je alles om je heen veel beter aan. Bovendien gaat je ervaring meespelen. Uiteraard zit er ook huiswerk aan vast en ga je al in een vroeg stadium op zoek naar personen aan wie je Reiki mag geven. Je kunt niet genoeg oefenen en Reiki geven kan nooit schade berokkenen aan jou of degene die Reiki ontvangt.

Tjdens elke Reiki activiteit ontwikkel je ook jezelf, je gaat meer zien, beter voelen en eventuele (oude) angsten worden ook opgelost.

De totale tijdsduur van de cursus verschilt van persoon tot persoon en is dus lastig te benoemen.

Wil je meer weten over Reiki? Stuur dan even een e-mail naar Reiki-Touch+ en je krijgt snel een antwoord van mij. Of gebruik de knop hieronder.